Blogi

HUMMUS – TUNNETKO JO TÄMÄN HERKUN?


”Mitä on hummus? Mistä hummus tehdään?” Näitä meiltä on useasti kysytty maistatusten yhteydessä. Ja vaikka moni jo tietääkin vastaukset näihin kysymyksiin, niin paljon on myös niitä, joille hummus on vielä suhteellisen vieras ruokalaji. Hummus on paitsi herkullista niin myös terveellistä, joten suosittelemme ehdottomasti tutustumaan tähän herkkuun, jos et ole sitä vielä tehnyt. Tässäpä siis lyhyt infopläjäys hummuksen taustoista, käytöstä ja raaka-aineista!




LÄHI-IDÄN KEITTIÖN KULMAKIVI


Hummus eli kikhernetahna on kotoisin Lähi-idästä, jossa se kuuluu jokaiseen ruokapöytään ja jossa sitä syödään lähes jokaisella aterialla. Voisi siis sanoa, että hummus on Lähi-idän keittiön sydän, ja varmasti myös Lähi-idän ruokakulttuurin tunnetuin ruoka! Perinteisesti hummus tuodaan ruokapöydän keskelle isolla lautasella kaikkien jaettavaksi. Siitä jokaisen on helppo kauhaista leivänpalalla reilu määrä hummusta itselleen – siis tietenkin niin, että hummus on pääosassa, eikä leipä. Lähi-idän perinteisiin kuuluu siis vahvasti myös yhdessä syöminen, ja hummus onkin tämän kulttuurin sanansaattaja. Nykyään hummus tunnetaan ympäri maailman, sillä se on herkullisuudellaan ja monikäyttöisyydellään valloittanut tiensä useisiin ruokapöytiin. Myös Suomessa hummuksen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosien aikana. Onko hummus vakiinnuttanut paikkansa jo sinun ruokapöydässäsi?